Середа, 28.10.2020, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
МЕНЮ САЙТУ
Освітні портали
освітній портал Педагогічна преса
Національна гаряча лінія
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми на FACEBOOK

Професія – 6111 Плодоовочівник
Кваліфікація – плодоовочівник 1-го, 2-го, 3-го розряду
Кваліфікаційні вимоги
Повинен знати:

  • агротехніку та технологію виконання ручних робіт, робіт з обслуговування механізованих агрегатів під час підготовки ґрунту до висівання й садіння, приготування та змішування органічних та мінеральних добрив, підготовки насіння, садіння й підсаджування розсади, сіянців, саджанців, живців та іншого садивного матеріалу, догляду за посівами і насадженнями; техніку, способи обрізування плодових культур, формування крон;
  • правила сортування, пакування, транспортування плодово-ягідної та овочевої продукції, способи її переробки; 
  • оброблення, зберігання та реалізацію овочів, ягід, плодів; основні напрями підвищення продуктивності праці та поліпшення якості продукції, яка виробляється; 
  • способи боротьби з основними видами шкідників;
  • правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Повинен уміти:

  • високопродуктивно використовувати машини та знаряддя для виконання роботи з обробітку ґрунту, висівання, садіння, догляду за посівами і насадженнями овочів, плодів, ягід;
  • володіти сучасною технологією вирощування овочів та плодів, агротехнічними способами роботи на живому тяглі, ручних робі, робіт з обслуговування машин і знарядь під час механізованого обробітку ґрунту, висівання й садіння, догляду за посівами та насадженнями, збирання врожаю;
  • виконувати ручні та механізовані польові роботи з вирощування овочів і плодів;
  • із перероблення овочів, плодів та ягід;
  • додержуватися правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту;
  • здійснити заходи з державної реєстрації суб’єкта малого підприємства, знати основи формування бізнес-плану.

Вимоги до освітнього освітньо-кваліфікаційного рівнів, кваліфікації осіб
При вступі: Повна або базова загальна середня освіта.
Після закінчення навчання. Повна загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією «плодоовочівник 3-го розряду; без вимог до стажу роботи.

Сфера професійного використання випускника: вирощування овочів, плодів і ягід.

Специфічні вимоги

  • Вік: прийняття на роботу після закінчення строку навчання здійснюється відповідно до законодавства.
  • Стать: чоловіча, жіноча (обмеження отримання професії по статевій приналежності визначається переліком важких робіт і робіт із шкідливими та небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок, затверджених наказом МОЗ України №256 від 29.12.1993).
  • Медичні обмеження.